preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Braća Bobetko" Sisak

Login
Ljetopis

100 godina školstva
Ljetni boravak

"Krenimo zajedno"

     

               Projekt 

          "Krenimo zajedno" 

            

Kalendar 2022./2023.

      

         https://bit.ly/3qKksaX

 

Digitalno pismo

ŠKOLA ZA ŽIVOT

   

Projekt ČITANJE

Projekt "Čitanje ne poznaje granice"

Oglasna ploča
Kalendar
« Ožujak 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Besplatni udžbenici

   

Državno natjecanje -2. mjesto u odbojci (m) 1. mjesto islamski vjeronauk

Korisni linkovi
Arhiva dokumenata
Žubor života

DIGITALNI ŠKOLSKI LIST

http://bit.ly/zuborzivota

ŠKOLONTIRANJE

Priloženi dokumenti:
Vijest Svjetski dan volontera.docx

Pogledajte...

      

Projekt Pet za net

        

 
Priloženi dokumenti:
Pet za net.docx

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
U gostima OPG Veselić
Autor: Jadranka Groza, 20. 3. 2015.

Skupina učenika 4.a i 4c. razreda posjetila je OPG Veselić i upoznala se s ekološkom proizvodnjom hrane te su i sami posijali nekoliko vrsta povrća. Kako nam je bilo pročitajte u nastavku.


Naši mali poduzetnici stalno su u akciji. U ponedjeljak, 16. ožujka učenici 4.a i 4.c posjetili su obiteljsko gospodarstvo Veselić u Novom Selu Palanječkom i upoznali se s ekološkom proizvodnjom hrane. Obitelj Veselić krenula je od uzgoja jagoda (koje jedva čekamo) i proširila se na uzgoj ostalog voća i povrća.

Prošli smo plastenicima, bili na plantaži jagoda, a učenici su i sami posijali kupus, blitvu, rajčicu i drugo povrće te smo dogovorili ponovni posjet da vidimo kako rastu naši nasadi.

Uvjerili smo se koliko truda, rada, strpljenja i vremena treba kako bi iz sićušnog sjemena niknula biljka koju često uzimamo zdravo za gotovo, ne razmišljajući uopće koliko je mukotrpan put od sjetve do povrća na našem stolu.

Ljubazni domaćini (gospođa Veselić i njezin sin) su nam nakon obilaska i zanimljivog pripovijedanja o tome što sve rade pripremili odličan biljni čan i počastili sokom od jagoda, a na odlasku smo dobili staklenku premaza od tikve i jabuke.

Znatiželja, veselje, praktičan rad i upoznavanje s uzgojem voća i povrća od samog sijanja do gotovog proizvoda ( pekmezi, sokovi, ajvar...)obilježili su ovaj naš susret s dragim i vrijednim ljudima.

Na sajmu, za Dan škole moći ćete kupiti i naše sadnice povrća i začinskog bilja.





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju